Ads 468x60px

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Inte bra Inter!

För 10 minuter sedan blåste Gianluca Rocchi av matchen mellan Inter och Napoli på Giuseppe Meazza. Matchen slutade 3-0 och Inter känns, trots tränarbytet, som ett lag som inte kommer att utmana om Scudetton i vår. Försvaret ser fruktansvärt virrigt ut och så pass stabila spelare som Lucio och Maicon har förvandlats till backar som bjuder på lägen och slarvar som sista man. Den största bjudningen stod dock Nagatomo för när han och Julio Ceasar slog världsrekord i bristande kommunikation när Maggio kunde peta in Napolis 2-0 mål. Inter hade överlag en jobbig dag på jobbet. Napoli tog tag i matchen direkt och Pandev var en duglig ersättare för skadade Cavani i den gyllene trion.

Inters Obi fick två diskutabla gula kort på 40 minuter där det andra gula kortet var ett resultat av en en knuff utanför straffområdet som resulterade i en straff. Mycket märkligt dömt och det var inte Interspelarna sena att påpeka för domare Rocchi. Argast av alla var Julio Ceasar som nog i ärlighetens namn borde blivit utvisad han också. Matchens bäste spelare Hamsik brände straffen men Campagnaro kunde trycka in returen från nära håll. Inter var aldrig riktigt nära under andra halvlek. Istället utnyttjade Maggio som sagt en kommunikationsmiss och gjorde 2-0 till Napoli. Hamsik kunde sedan efter 75 minuter fastställa slutresultatet till 3-0 efter ett snyggt anfall där Hamsik slutade helt fri med Ceasar.

Hamsik, planens gigant i Milano.

Inter har som sagt problem i alla lagdelar (Ricky Alvarez var bedrövlig och Sneijder saknas oerhört), men värst tycker jag att anfallet är. Forlan och Zarate har varit rejält kalla sedan de kom och jag tror att förlusten av Eto'o kommer att visa sig mycket mer dyrbar än vad man först trodde. Jag hoppas dock att Inter kan skärpa till sig och får ordning på laget så att man kan vara med och utmana om åtminstone CL-platser när ligan skall summeras i maj. Den kvaliteten finns inom truppen, och Serie A skulle må bra av att många lag är med i racet länge.