Ads 468x60px

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FA-Cupen, resultat och lottning

FA-Cupens åttondelsfinaler är färdigspelade och chansen till skräll finns fortfarande kvar efter gårdagens och dagens matcher.

Chelsea som tog sig an Championshiplaget Birmingham City fick bara ett oavgjort resultat hemma på Stamford Bridge och det krävs nu omspel. Det var fjolårets Premier League lag som tog ledningen efter bara 20 minuter genom David Murphy. Spanjoren Juan Mata hade chansen att kvittera bara några minuter senare då Ramires föll i straffområdet men gästernas målvakt Colin Doyle kunde rädda straffen. Daniel Sturridge kunde dock i andra halvlek genom en vacker nick fixa ett oavgjort resultat och en retur väntar nu i Birmingham.

Nykomlingen Norwich City som överraskat i säsongens Premier League tog sig an Sven-Göran Erikssons gamla klubb Leicester City hemma på Carrow Road. Leicester tog ledningen redan i den 5:e minuten genom St Ledger. Hemmalaget kvitterade i den 23 minuten genom Irländaren Wesley Hoolahan men det var förgäves då Leicester återigen tog ledning i den 72:a minuten och kunde åka hem med ett glatt leende på läpparna.

Förra årets Premier League lag Blackpool stod som gäster på Goodison Park då Everton tog en lätt hemmaseger. Det stod 2-0 efter endast sju minuter genom mål av Drenthe och det svårt uttalande namnet stracqualursi. 2-0 blev även slutresultatet.

Sunderland som föll hemma med 1-2 mot Arsenal förra helgen fick igår en chans att ta revansch. Det gjorde man också. Sebastian Larsson slog en frispark i den 40:e minuten. Den nickades bort men returen föll ner hos Richardson som klippte till. 1-0. I den 78:e minuten avlossade Larsson ett skott som gick i stolpen och ut. Bollen träffade den unge Engelsmannen Oxlade-Chamberlain och det blev ett självmål.

På tal om självmål. Liverpool tog idag en enkel hemmaseger mot Brighton and Hove Albion. 6-1 blev resultatet i den matchen och Brighton gjorde hela 4 mål! Dock bara ett i rätt mål. Mittfältaren Bridcutt gjorde otroliga två självmål och Dunk satte en i egen kasse. Otrolig otur. Liverpool fick dock göra tre egna mål och tog sig en härlig seger inför ligacupfinalen som spelas mot Cardiff nästa helg.