Ads 468x60px

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Playoff till EM är lottat!

Lottningen till playoff-matcherna gällande de sista platserna till EM i Polen/Ukraina genomfördes idag. Hur lottningen föll uttillsammans med undertecknades utgångstipps kan ni läsa här nedanför.

Portugal - Bosnien

Jag gillar det bosniska landslaget. Men det här är en oerhört svår lottning för Bosnien. Med det inte sagt att det omöjligt för dem. Man har spelare som kan hota på den allra högsta nivå, främst Edin Dzeko. Lagen känns nästan jämnbördiga, men jag tror att Portugal går vidare på individuella prestationer av främst Nani och Ronaldo. Det blir således inte laget Portugal som vinner, för det finns knappt i dagsläget, utan de gör en Real Madrid; Ronaldo gör jobbet.

Irland - Estland

Irland tar det där rätt bekvämt, bra försvar och en av Premier Leagues bästa målvakter i Shay Given. Lite synd, man hoppas såklart på Estland. Estland är ett riktigt blåbärslag i de stora sammanhangen och ett så litet land har aldrig gått såhär långt i kvalet till ett EM-slutspel. Men om man skall satsa pengar på utgången är det dumt att inte satsa på Irland.


Kroatien möter Turkiet i playoff. UEFA och de respektive förbunden hoppas nog på en lugnare tillställning än senast..

Kroatien - Turkiet

Kan sluta hur som helst, både på planen och på läktaren. De möttes i EM för fyra år sedan också, och den matchen präglades av kaotiska scener på läktarna och planen. Med tanke på hur Turkiet har sett ut, Hiddink har verkligen inte lyckats, tror jag att kroaterna med spelare som Modric och Krancjar går vidare. Men det blir inte lätt för dem, det är på pappret den intressantaste och mest oförutsägbara matchen.

Montenegro - Tjeckien

Tjeckien har ju sett lite svajigt ut. De har ju Chech, men annars är det ju tunt. Roscisky platsar ju knappt i Arsenal. Tiden när Tjeckien var ett riktigt hot i de stora turneringarna med Nedved, Baros och Koller känns förbi. Montenegro har ett spännande lag med bla Man Citys Stefan Savic och Juves Mirko Vucenic. Tjeckerna är nog favoriter från början, men här är det nog störst chans till en skräll.

För övrigt tycker jag att lottningen var ett friskhetstecken. UEFA har tidigare anklagats (och det har funnits fog för det) riggade lottningar till Champions- och Europa League. Om UEFA varit korrumperat hade man sett till att a) Portugal fått en enkel lottning då en av de största fixstjärnorna i världen, Ronaldo, spelar där, och b) Man hade sett till att undvika mötet mellan Kroatien och Turkiet med tanke på hur det gick senaste. Men vad hände? Portugal fick den tuffaste lottningen i Bosnien samtidigt som Kroatien och Turkiet kommer att göra upp i mitten av november. Alltid något.

/ Petter Östman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vilken liga följer du?