Ads 468x60px

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Helgen som gått och veckan som kommer!

Helgen som gick bestod av ett antiklimax, Liverpool - Manchester United, topplag som gör vad de ska men inte mer (Barcelona och Real Madrid) samtidigt som Serie A är tätare än någonsin.

I Serie A skiljer det bara 3 poäng mellan 13e placerade Milan, 8 poäng, och serieledarna Juventus som således står på 11 inspelade poäng. Milans lokalrivaler Inter ligger i sin tur precis ovanför nedflyttningsstrecket på 17e plats efter lördagens torsk med 1-3 mot Catania borta. Moratti har redan sparkat en tränare, men Pazza Inter är Pazza Inter och det är inte en omöjlighet att Ranieri sitter löst om man inte ser till att vända den negativa trend man är inne i.

På de brittiska öarna spelade de två rivalerna Liverpool och Manchester United 1-1 efter Sir Alex mönstrat ett hyperdefensivt lag på Anfield. Den enkla förklaringen till detta är att United har förlorat på Anfield 3 år i rad och valde att värna om poängen man hade från start. Jag är övertygad om att United kommer att gå för segern mot City i derbyt hemma på söndag. Då tror jag att vi kommer få se Nani, Rooney, Andersson och Chicarito på planen igen.

Det mest anmärkningsvärda från helgens spanska ligaomgång hämtar vi från Barcelona. Att Barca slog Racing Santander med 3-0 är inte så konstigt. Det som är värt att uppmärksamma är att Messi nu har gjort 195 mål för klubben och således är den näst bästa målskytten i Barcas historia. 24-åringen från Rosario, Argentina, kommer med all säkerhet att lämna Barca som klubbens nr1 genom alla tider. En annan trevlig nyhet från Katalonien är att Barcelonas backtalang Andreu Fontas har förlängt sitt kontrakt till 2015.

Andreu Fontas, kvar i Barca till 2015

I kväll rullar Champions league vidare med ett antal intressanta möten, bland annat tar Napoli mot Bayern München i något som är nära att kallas årets match på San Paulo. I Madrid tar marängerna mot Kim Källströms Lyon. Madrid har traditionellt svårt mot Lyon, men det spöket besegrades i samband med åttondelsfinalen i våras. Alla kvällens matcher;

CSKA Moskva - Trabzonspor
Napoli - Bayern München
Lille - Inter
Basel - Benfica
Real Madrid - Lyon
Dinamo Zagreb - Ajax
Otelul Galati - Man United
Man City - Villareal

/ Petter Östman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vilken liga följer du?