Ads 468x60px

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arsenals kross!

Viktig hemma seger för Arsenal som hakar på i kampen om en topp 4 placering.

En seger idag var bara ett måste. Efter en del dåliga resultat och mållösa matcher så kunde Arsenal i dag ta en riktigt fin skalp mot bottengänget Blackburn. Blackburn som fick in ett par nyförvärv i januari fönstret(bl.a Marcus Olsson) hade på förhand en chans till poäng. Det är inte alltid lätt att möta bottenlag i Premier League som många tror. Oavsett om det är hemma eller borta.

Arsenal började sitt målfyrverkeri efter bara två minuter och det var så klart ingen annan än Van Persie som inledde målskyttet. Den snabbe yttern Walcott hittade in till en omarkerad Van Persie som kunde sätta sitt tjugonde ligamål för säsongen i öppen kasse. Det var en underbar start av matchen för The Gunners men Blackburn kom igen efter en vacker frispark av norrmannen Gamst Pedersen. Skulle det återigen skita sig för Arsenal? Med ett spelövertag och flertal chanser så kommer kanske en genomklappning? Men icke.

Van Persie gjorde sitt tjugoförsta mål i den 38:e minuten och bara två minuter senare gjorde talangen Oxlade-Chamberlain sitt första ligamål för Arsenal som innebar 3-1. Kort därefter åkte Blackburns vänsterback Givet ut efter en tackling på Van Persie. Det blev bara mörkare och mörkare för Blackburn på Emirates. Men desto ljusare för hemma laget. 4-1 kom genom Arteta och innan fansen hunnit sätta sig ner och njuta så kom 5-1 genom Oxlade-Chamberlain(hans andra). Van Persie skulle såklart också fira igen. Holländaren satte 6-1 och det innebar ett nytt hattrick och tjugotredje ligamålet för säsongen. Ofattbart. Ikonen Thierry Henry byttes in i den 68:e minuten och även han skulle få vara med i målprotokollet denna kväll efter ett halvbra skott som styrde sig på en Blackburn back och in i mål. 7-1!

Arsenal - Blackburn 7-1
1-0 van Persie 2'