Ads 468x60px

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Svenska talangen Alexander Kačaniklić


Alexander Kačaniklić, talangen som är på väg uppåt.

Han har suttit på Fulhams bänk ett flertal gånger, nätat och gjort ett par assist för Watford. Alexander Kačaniklić är på väg uppåt och han är nära en debut i Premier League.

Den svenske Alexander Kačaniklić startade sin karriär som nioåring i Helsingborg IF år 2000. År 2007 fick Liverpool upp ögonen för Kačaniklić och det blev en flytt till England i tidig ålder.
I FA youth cup finalen 2009 mellan Arsenal-Liverpool gjorde Kačaniklić ett mycket vackert volleymål för Liverpool. När namnet Kačaniklić nämndes så var detta mål på mångas tankar.

Se målet här: http://www.youtube.com/watch?v=d9aPBhR_tY8

Det blev aldrig någon A-lags match för Kačaniklić i Liverpool, han nådde till reserverna. Kačaniklić lämnade Liverpool i augusti 2010 och kritade på för London laget Fulham FC. Han har suttit på bänken ett flertal gånger denna säsong men ett inhopp har det aldrig blivit. Men tränaren Martin Jol lovordar den unga svensken.
-Alex har gjort det bra i reserverna. Han behöver A-lags spel och därför lånar vi ut honom till Watford. Han har stor potential och han har gjort det bra hittills. Vi får se vad som händer i sommar när han kommer tillbaka, säger Martin Jol.

Alexander är just nu på lån till den Engelska Championship klubben Watford FC. Han debuterade för "The Hornets" hemma mot Millwall(2-0)och debuten var godkänd enligt Watfords tränare Sean Dyche. Kačaniklić har startat fem matcher för Watford och igår gjorde han sitt första mål för klubben i en 3-2 seger mot Burnley.


Jag hoppas vi får se Kačaniklić i Fulhams tröja nästa säsong. Kanske kan han bli ett framtida namn i landslaget och Premier League? Det ska minsann bli intressant att följa honom.

Alexander Kačaniklić:
Född: 13:e Augusti 1991.
Position: Vänster mittfältare, vänster ytter

Klubblag:
2000-2007 Helsinborg IF
2007-2010 Liverpool FC (R)
2010- Fulham FC
2012- Watford FC (lån från Fulham)

Landslag:
Sverige U17
Sverige U19

Vi på fotbollsmagasinet önskar Alexander all lycka i framtiden!


/Tobias Glarbjerg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vilken liga följer du?