Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vilken match! Chelsea-Man United

Söndagens stormatch mellan giganterna Chelsea-Manchester United på Stamford Bridge blev något alldeles extra!

Detta var på förhand en otroligt betydelsefull match för Chelsea och tränaren André Villas-Boas om kampen om topp 4 och för United om fortsatt häng på förstaplatsen.

Matchen hade ett snabbt och intesivt tempo redan från start och det var en mycket taggad Torres. Det märkte vi åtminstone i hans närkamper. Chelsea startade inte matchen på bästa sätt. Det var onödiga tacklingar och spelet såg tunnt ut. Men det var ändå Chelsea som tog kommandot. I den 36:e minuten drog Sturridge en tvåfotare, spelade snett inåt bakåt och kunde se hur bollen studsade i mål via Evans mage. 1-0 Chelsea.

Den andra halvleken skulle börja på allra bästa sätt för Londonlaget. I den 46:e minuten slog Torres ett inlägg mot Mata som stod vid bortre stolpen och vinkade efter bollen. Detta inlägg var alldeles magnifikt och Mata klippte till på volley rakt upp i nättaket. Ett riktigt drömmål. 2-0 Chelsea.
Klockan hann ticka upp till den 50:e minuten sen kunde mittbacken Luiz genom en touch på Ferdinand nicka in 3-0 på hörna. Vilken start av den andra halvleken!
Matchen såg stängd ut, efter bara 50 minuter. Men som så många gånger tidigare så ska man inte räkna ut United.
I den 58:e minuten fäller Sturridge Evra och Howard Webb dömmer straff till United. Rooney tar hand om den på bästa sätt och det är reducerat. 3-1.
Jodå, en straff till ska väll United få tycker Howard Webb och helt felaktigt så dömer han straff till United i den 68:e minuten. På reprisen så ser man hur Welbeck letar efter Ivanovic fot och lägger sig ner i straffområdet. Rooney förvaltar även denna straff på bästa sätt och det är ännu en gång reducerat. 3-2.
United närmade sig allt mer och mer en kvittering och i den 84:e minuten så var det ett faktum. Efter att Ryan Giggs fått stå och måtta in ett inlägg så kunde den inhoppande mexikanaren Javier Hernandez nicka in kvitteringen. 3-3!

Det är helt ofattbart men med två straffar av Rooney och ett nickmål av Hernandez så jagade United ifatt Chelsea och fick med sig en viktig poäng hem till Manchester. City som igår tog en lätt seger mot Fulham(3-0)behåller dock sin förstaplats i ligan.

Glöm inte den sista matchen i omgång 24 i morgon mellan Liverpool-Tottenham på Anfield kl 21.00, Viasat Fotboll.