Ads 468x60px

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Protesterna mot SvFF.

Igår fick jag upp mina ögon för Svenskfotboll. Vad är det som håller på att hända?

Det var Stockholmsderby, AIK-Djurgården igår. Det var knäpptyst i inledningen av matchen i tio minuter, anledningen är ljusklar nu, klackarna protesterar och är trötta på bli knuffade av Gestapo. Det är inte bara i den matchen klackarna har börjat att vara tysta i tio minuter. Det sker på varje Allsvensk match om jag förstår det rätt.

Jag kan förstå fansens frustration. När klubbarna får böta pengar pågrund av att fansen sjunger ramsor som är felaktiga för Lars-Åke Lagrell, då är "the botten is nådd" för fansen. Personer blir avstängda av helt sjuka anledningar.

När andra halvlek skulle börja så brände både Djurgårds fansen och AIK fansen av sammanlagt 90-100 bengaler och "knallskott" på varsin kortsida där klackarna är lokaliserade. Matchen var ju såklart tvungen att avbrytas då man inte kunde se en ljusglimt av fotbollsplanen. Lars-Åke Lagrell satt då hemma med sin familj och var tvungen att panikrunka för att lugna ner sig.

 - Fan nu är det på allvar, tänkte Lagrell.

Vad Lagrell inte förstår är ju att det är han som gör besluten, och hans beslut förstör för Svenskfotboll. Inte fan är det väl fansen som förstör? Det är fansen som håller sporten i liv i detta bleka fotbollsland. Dom fotbollsintresserade i Sverige har kommit överfunn med det faktum att vi är ett land som har en väldigt isolerad fotboll. Vi kommer in princip aldrig få spela ett gruppspel i Champions League. Det är ett faktum.

Så varför inte göra det bästa av situationen? Ha tifon för flera tio tusentals kronor, bränn av bengaler! Skjut av knallskott på arenorna! Det är det som är underhållande att titta på och vara med om.

IF Elsborg - IFK Göteborg 2011. Blåvitt klacken brände av en bengal, matchen avbröts i 3-4 minuter, ingen skadades, allting var lika lugnt som på en hage fullt med kor.

Det värsta med allting är att SvFF och Domarförbundet har en sån dubbelmoral så det står härliga till! I derbyt igår så stängdes inte ens matchen av. Det står i SvFF och Domarförbundets "lagstiftning" att om ett knallskott smälls av så ska matchen brytas av! Det hände aldrig på AIK-DIF matchen igår.



Varför är det just vi som har en sån klen fotbollsledning men en sån fantastisk läktarkultur? SvFF har en del att tänka över.

Vad är det som händer nästa säsong, jag tänker på fansen. Ska fansen sluta gå på matcherna om inte SvFF ändrar om sitt dagis beteende?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vilken liga följer du?