Ads 468x60px

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Liverpool, staden, Kenny's masterplan och förhoppningarna.

Liverpool FC, denna anrika klubb som har vunnit väldigt många titlar inom fotbollen. Fotbollslaget är stadgat såklart i staden Liverpool i Nordvästra England. Staden fick priset (kulturstaden 2008). När man säger Liverpool till människor runt om i världen så det första folk kommer och tänker på är ju naturligtvis The Beatles och fotbollslaget Liverpool FC. Men det är inte bara Liverpool FC som kommer upp i huvudet på folk. Det är också Everton som folk kan känna igen. Everton spelar på Goodison Park och Liverpool spelar på nu den 127 år gamla arenan Anfield. Anfield är endast anpassad för 45.000 åskådare.

Men år 1952 slogs det ett rekord för Liverpool FC, det kom hela 61.000 entuastiska Liverpool fans för att beskåda matchen mot Wolverhampton i FA-Cupen.

Liverpool FC är Englands framgångsrikaste fotbollslag. 1984 var The Reds som dom kallas, bäst i hela Europa, kanske världen. Laget vann oerhört fantastiska titlar. Engelska ligan, Champions League och Engelska ligacupen. Senaste Liverpool vann ligan var 1990 och sen dess har laget åter igen vunnit CL. FA-Cupen har dom vunnit ett flertal gången sen dess.

Kenny Dalglish född i Skottland år 1951. Började sin fotbollskarriär i Skotska staden Glasgow. Alla vi Liverpool fans vet och ser vilken verkan denna legend har för påverkan på Liverpool FC, inte bara laget och för hela staden. Dalglish är en legend inom laget. Med sina 355 spelade matcher i den röda dressen och 118 mål för The Reds blev Dalglish en legend. Roy Hodgson som tränade Liverpool FC gjorde fansen och laget till ett fiasko. Kort och gott, Hodgson fick sparken efter sju månader. Han tränade laget till 13 vinster på 30 matcher. Bra jobbat.

Roy
I Januari 2011 fick Kenny Dalglish andra uppgifter inom klubben, tidigare hade han varit ungdomstränare. Nu fick Liverpool fansen se Dalglish i tränar gestalt. När Liverpool fansen fick reda på att Kenny skulle bli Roy Hodgson efterträdare, sprudla energin hos fansen. Det var som på förhand att Kenny skulle ta Liverpool tillbaka till det lag det en gång var och ta hem liga guldet. Dalglish hade skrivit på bara för en säsong för Liverpool. Han sa till pressen - "Jag ska bara läka ett blödade sår". Allt detta för att Hodgson tog över.

Fansen och deras energi bara ökade och ökade. Liverpool vann matcher som på räls och rykten om nya storköp i form av spelare fortsatte. 12 maj 2011 är ett datum som många av oss fans kommer ihåg. Dalglish skriver på för Liverpool FC som tränare i tre år. Citatet - "Jag ska bara läka ett blödade sår" finns inte mer. Såret är läkt och skadan är nu vackrare än någonsin.

Suarez
Säsongen 2011/2012 är era som kommer bli intressant. Dalglish har fått ordning på truppen, spelköp har inträffat som en komet rakt ner på Anfields matta. Spelare som Downing, Charlie Adam, Henderson, Bellamy,  Suarez, Carroll, och yngligen Coates. Sebastian Coates, innermittbacken som har vunnit priser så det står härliga till för sin unga ålder. Han är 20 år. Årets fynd 2008, årets spelare, årets back 2010/2011.

Slutligen, vad kan vi förvänta oss av Liverpool 2011/2012? 

Se tröja
Jag säger så här personligen. Liverpool kommer vara "hak i häl" på Manchester United och City på att ta liga guld. Det som står för att Liverpool kommer kunna vara just bakom United är att Liverpool har bara ligan och dom inhemska cuperna att fokusera på. 
  • Champions League ska vara en självklarhet!
  • Utmana om FA-Cupen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vilken liga följer du?