Ads 468x60px

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Vilken match! City-Spurs


Gårdagens match på Etihad stadium mellan Manchester City - Tottenham var verkligen något att bita i!
Båda lagen började lite avvaktande i första halvlek men det var Tottenham som tog kommandot de första 15. City växte mer och mer in i matchen och den vassaste chansen kom i den 18:e minuten. Silva kommer fri på kanten och passar snett bakåt till Agüero som ska skjuta men ivägen står Dzeko. För andra matchen i rad...
City öste på med chanser men avsluten var inte av bästa kvalité.

Men så i andra halvlek lossnade det. Silva slog en mycket vacker genomskärare till en löpande Nasri som klippte till direkt och bollen bara dunkade upp sig i nättaket. Endast tre minuter senare så var det dags igen. Silva fixar en hörna som Nasri förvaltar på allra bästa sätt. Dzeko nickskarvar bollen som når fram till Lescott vid bortre stolpen och på något vänster lyckas han snubbla in bollen och det står 2-0 på tavlan.

Vilken City dominans tänkte jag och det här såg verkligen bra ut. Eller?
En långboll från Tottenhams backlinje nickas dålig av Citys yngling Stefan Savic. Hart springer ut men Defoe lyckas runda honom och kan elegant rulla in 2-1 i den 60:e minuten. Inte nog med det. Endast fem minuter senare klipper Gareth Bale till med ett skott från ca 20 meter och han lyckas få till en av de finare skruvar jag sätt på en boll och i det bortre krysset skruvar sig bollen in. Hart var chanslös. Vad händer?! 4 mål på mindre än 10 minuter. Otroligt.

Matchen fortsatte med ett tryck från båda lagen. Tre poäng var ett måste för Tottenham om man ska ha en god chans till titeln. Det var farliga chanser för båda lagen men så i den 94:e minuten fälls Balotelli utav King. Glidtackligen ser något ut som en saxning och jag själv tyckte att straffen var given. Balotelli tar så klart själv hand om straffen och som vanligt stannar han upp, lurar målvakten(Friedel) och rullar in bollen i mål.

Tre mycket viktiga poäng för City som behåller sin tre poängs ledning i ligan. Det återstår att se hur det går för Tottenham som framöver har ett mycket tufft spelschema.


/Glarbjerg

4 kommentarer:

Kent landin. sa...

Frågan är ju om Howard Webb var mutad utav hans kära vänner från Dubai. Tråkigt att en match skall avgöras på fusk. Balotelli borde fått rött kort för den otroligt fula stämplingen rätt i Scott Parkers ansikte. Synd att sådant går ostraffat.
Nya tag! , Spurs fan

Alexander, FM sa...

Balotellis "stämpling" var helt ofrivillig om vi tänker på samma sekvens.

Lasse Fulham fan sa...

Straffen var solklar måste se det klarsynt.

Kjell bretton sa...

Gå till närmsta synoptiker. Straffen var solklar ingen tvekan. Men att Balotelli fick vara kvar på plan överhuvudtaget efter sin förfärliga stämpling på Scott Parkers ansikte är mig en väldigt stor gåta. Var stämplingen,sparken på Scott parkers huvud ofrivillig? Skumt att han har fått 4 matchers avstängning för det. Mvh Kjell

Skicka en kommentar

Vilken liga följer du?