Ads 468x60px

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Helgens Premier League

Helgens Premier League var verkligen ingen målsnål tillställning.

Lördagen sparkades igång med toppmötet mellan Newcastle-Chelsea på Sports Direct Arena. Ett Chelsea som ännu en gång föll tungt i veckan mot Liverpool. Chelsea tog ledningen i den 38´ minuten efter inlägg av Mata och en kraftfull nick av Drogba upp i nättaket! Newcastle hade ett par riktigt bra chanser till kvittering i den andra halvleken. Inte minst skottet i ribban av anfallaren Demba Ba. Matchen slutade 3-0 till Chelsea efter att Kalou och Sturridge gjort varsitt mål i matchens slutskede.

Manchester City tog som förväntat en mycket säker seger mot Norwich City hemma på Etihad Stadium. Resultatet skrevs till tennissiffrorna 5-1 efter hela fem olika målskyttar.
Det dröjde dock till den 32´ minuten innan Aguero kunde göra 1-0 efter ren kalabalik i Norwich straffområde. Anfallaren Steve Morison gjorde ett reduceringsmål för Norwich. Det hjälpte nog inte laget något men kanske höjde det Morisons självförtroende?

Blackburn kunde igår ta sin blott andra seger för säsongen då man slog det walesiska laget Swansea City med 4-2. Den gamle Everton liraren Yakubu som hade en kort sejour i Leicester City är tillbaka i Premier League och gjorde alla fyra mål för Blackburn. Grattis till Yakubu!

Mötet mellan nykomlingen Queens Park Rangers och West Bromwich Albion slutade 1-1 efter att West Bromwichs Shane Long kvitterat i matchens 81´ minut. Svenske Jonas Olsson spelade för övrigt hela matchen för sitt WBA.

Tottenham Hotspur tog emot Bolton på den gamla klassiska engelska arenan White Hart Lane.
Gareth Bale satte 1-0 i den 7´ minuten, sprang till hörnflaggan, tog av sig sin sko och lyfte den mot himlen. En fin gest till den döda Walesiska förbundskaptenen Gary Speed. Lennon och Defoe kunde i andra halvlek sätta varsitt i nätet bakom Jääskeläinen. Tottenham kunde spela rätt så avslappnat då Boltons mittback Tim Cahill fick syna det röda kortet i början av första halvek.

Arsenal tog en lätt bortaseger mot Wigan Athletic. Jag tror att det är första gången på väldigt länge som Arsenal har fyra olika målskyttar i en och samma match. Vi alla vet ju att Van Persie har stått för den större delen av Arsenals mål den senaste tiden. Självklart gjorde han även att idag också. Arteta, Gervinho och Vermaelen gjorde dem också varsitt.

Kvällens sista match spelades mellan Aston Villa-Manchester United på Villa Park. Uniteds unga mittback Phil Jones gjorde det enda målet i en match som bestod av många skador. Javier Hernandez fick redan i den 8:e minuten bäras ut på bår. Sir Alex har gått ut och sagt att det rör sig om ca 4 veckors frånvaro från den lilla ärtan som han kallas.

Senare idag(Söndag)väntas två matcher. Everton tar emot Stoke City på Goodison Park och Wolverhampton Wanderers tar emot Sunderland på Molineux.